Граждани на Добрич се организират в социалните мрежи, за да изразят скръбта си от смъртта на 3-годишвия Крис, който почина след тежка черепно-мозъчна травма, получена при катастрофа. Те искат да подкрепят семейството на детето и да заявят, че очакват справедлива присъда за виновника, пише pronewsdobrich.bg.

За утре, 16 май, е организиран протест в подкрепа на семейството на Крис. Той ще се състои на кръстовището, където навръх Гергьовден се случи катастрофата.

„Искаме справедливи присъди, виновните зад решетките, без пари под масите и Общината да си върши работата“, заявяват организаторите. Мирният протест е в подкрепа на семейството. Справедливо наказание. Призив за повишено внимание при шофиране в условията на град Добрич.“Думите са излишни! Безсилието е неописуемо! Призоваваме всички присънващи да са облечени символично в червено. В почит на червеният сигнал на светофара. Да носят играчка и цвете, който да поставим на мястото на катастрофата.

Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!”, заявяват организаторите. Те призовават гражданите да занесат плюшена играчка или цвете.

Погребението на 3-годишния Крис е днес. Близките споделиха, че граждани, които желаят да изпратят детето в последния му път, могат да го сторят на гробището, за да не се нарушават ограниченията заради пандемията.

Вероятно майката на Крис няма да присъства на погребението, а само ще бъде закарана да се прости с рожбата си. Жената беше с тежки счупвания на крака и таза. Тя беше оперирана и преди ден изписана от болницата. Налага се да бъде на легло през следващите седмици. Сестричката му също беше изписана от лечебното заведение.