Роми вилнеят във врачанското село Краводер, твърди регионалният сайт bulnews.bg.

Жител на селото показва две видеа, на които се вижда как трима млади мъже се опитват да влязат в частен имот, собственост на негов близък приятел. 

Случаят от вечерта на 19 януари. На кадрите се вижда как трима роми, с инициали А., Б. и И., обикалят и оглеждат къщата, като малко след това успяват да отворят портата към имота и единият влиза в двора.

Камерите за наблюдение, които са поставени, заснемат целия опит на ромите да атакуват необитаемата къща и при влизането на единия в двора поставената фотоклетка светва и той, може би изплашен, излиза.


Според подателя на сигнала, жителите на Краводер редовно се оплакват от набези, извършени от роми, които живеят в селото. Хората са вдигнали ръце от ромите, превзели населеното място и не знаят към кого да се обърнат, тъй като по техни думи, кметът Илия Перчинков не взема отношение по случаите.

Местните твърдят, че ромите редовно вършат работа безплатно на селския първенец, който от своя страна си затваря очите за действията им и така те се чувстват безнаказани и свободни да правят каквото си искат.


Кметът на Краводер коментира въпросния случай:
 
„Жена ми ми показа някакво видео от фейсбук, но не знаех, че става дума за случая, за който ме питате. Виждат се някакви хора, но не може да се установи кои са. Тези тримата, за които Вие ме питате ги познавам, но не знам да се занимават с такива неща. Добри ромчета са.

Уведомен съм обаче за два случая със счупени прозорци, но кварталният ни полицай беше в отпуск и днес предстои да се срещнем, за да разберем какво точно се е случило и да се започне работа по случаите“, коментира Илия Перчинков.

Хората от Краводер обаче са категорични, че откакто той е кмет, наблюдават липса на заинтересованост от негова страна спрямо проблемите в селото и е настъпила пълна анархия, следствие от която са всички кражби и набези в домовете им.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук