Швейцарецът Урс Петер Моос, който бе арестуван заради побой над служител в „Панорама бей“, се оказа истинско бедствие за собствениците в комплекса, пише Флагман бг.

Част от тях се събраха на символичен протест и настояха да се предприемат незабавни мерки, защото ситуацията вече е извън контрол.

„Ако полицията и прокуратурата не се намесят, тук може да има и смъртен случай. Страхуваме се! Този човек нападна и преби градинаря Никола, който не му бе направил нищо. Много добре знаеше, че наскоро е претърпял операция, но това не го спря да го налага с ритници“, каза Тодор Кичуков.

Част от собствениците в комплекса, които днес се събраха на символичен протест в двора на "Панорама бей"

Съседи на Урс се оплакаха от психическия тормоз на който били подложени през лятото от швейцареца. Те твърдят, че всеки ден ги провокирал, търсил конфликт с тях, обиждал ги с единствените думи, които знае на български „бунак“ и „идиот“.

По думите им отдавна бил преминал нормални граници, а през лятото любимото му занимание било да пуска дрон, който персонално да следи съседите му.

„Отивах към магазина и над мен лети тази машинка. Спрях се и тя спря! Продължих –  тя бръмчи зад мен. Влязох в магазина, дронът ме чака отвън. Излязох и продължи по моя път, докато не се върнах в апартамента си.

Това не е шега! В началото ми беше смешно, но историята започна да се повтаря“, разказа Стоян Генов.

Дронът на няколко пъти бил пуснат да кръжи и над имението на почетния консул на Южна Корея Йосиф Спиридонов, докато той е с децата си. Дипломатът живее до комплекс "Панорама бей".

Флагман.бг разполага с ексклузивно видео от охранителна камера в комплекса, което показва изключително необичайното поведение на Урс Петер Моос. Подчертаваме, че всичките му съседи са категорични, че той не пие, нито имат съмнение да е  злоупотребявал с наркотици.

"Просто се държи по този начин", категорични са те, след като ни дадоха кадрите.  47-годишният мъж, който се оказа прочут политик от консервативната партия и дългогодишен общински съветник в Бининген се държи безкрайно неадекватно.

Вижте повече във видеото: