Лека кола „Тойота“ с шуменска регистрация, паркирана пред блок до Русенската опера, осъмна вчера нашарена с червена и оранжева боя, оплака се собственикът на возилото, пише столично издание. Автомобилът е и с нарязани гуми, а от едната му страна с боя е нашарен нецензурен надпис, написан доста неграмотно, пише novavarna.net.

„Не знаем кой може да е виновен, станало е през нощта“, разказа вчера синът на собственика на возилото. Според него едва ли става дума за конкуренти, нито пък е имало заплахи. „Ние сме от Шумен, с баща ми живеем наблизо на квартира от началото на годината“, разказа младият мъж. Най-вероятно става дума за отмъщение от съседи, които няма къде да оставят своите автомобили, обясниха от полицията в Русе. Служителите на реда правят разследване по случая, след тях минаха и застрахователите.

Проблемът в малките улички в центъра на Русе е, че по тях няма достатъчно места за паркиране за собствениците на жилища. Заради това вероятно някой от тях се е решил на вандалската проява срещу паркирания на „мястото му“ шуменски автомобил.