Какво значи субективна преценка и включва ли тя бой с камшик, разпъване на кръст и други подобни мъчения, само защото някой полицейски шеф е решил така.

Върху този въпрос разсъждава журналистът Стефан Ташев във фейсбук профила си, а критичният му пост е провокиран от полицейския произвол в пловдивския клуб „Bushido” и обяснението за случилото се на директора на МВР-Пловдив Васил Костадинов.

Ето и цялата публикация на Стефан Ташев:

„Да обобщим нелепите обяснения на шефа на пловдивската полиция за голото парти в местна дискотека, организирано с любезното съдействие на униформените му подчинени. Решението за гавра с над 400 души е взето "на базата на субективна преценка" на ръководителя на операцията!?+!!!! По логиката на баш шефа неговият подчинен е можел да нареди хората от дискотеката да бъдат бити с камшици, разпъвани на кръст или провесвани голи надолу с главата според неговата "субективна преценка". Няма закони, НПК, НК и тн.

"Ювелирната акция" е заловила 0,1 гр. някакво прахообразно вещество и 1 гр. марихуана. Има образувани две досъдебни производства неясно за какво. Това е.

Трети ден продължава оглушителното мълчание на министъра на вътрешните работи Демерджиев, виден адвокат от Пловдив и на главния секретар Тодоров, докаран на поста от ОДМВР-Пловдив. Излишно е да казвам, че цялото ръководство на МВР е от Пловдив, селектирано от президентския секретар Пламен Узунов. Затова и шефът на пловдивската полиция обяви, че няма да си подаде оставката, защото е назначен от Демерджиев и само той може да му я поиска.

Нещо неясно?”

Вътрешният министър Иван Демерджиев също направи коментар за случилото се. Ето и какво каза той:

“Запознавам се с материалите за случая. Сега започва проверка”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук