Двойката продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, които преди години претендираха, че се разкайват жестоко, че са работили известно време за Нова тв, изглежда отново са вперили взор в тази посока.

Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор, пише "Уикенд".

Това се случи, след като от бТВ им врътнаха кранчето за финансиране, спирайки почти всичките им проекти. По всяка вероятност двамата продуценти ще насочат дейността си изцяло към конкуренцията.

За пренасочването им от бТВ към Нова имаше индикации още от преди повече от година, когато приеха офертата да правят спортно футболно шоу за един от каналите на медийната група.

По онова време вече се носеше мълвата, че от бТВ възнамеряват да спрат най-касовото им риалити – „Фермата“, без да им предлагат работа но нови проекти.

И друго предаване на фирмата им „Междинна станция“ – „Размяна на съпруги“, е спряно от години, тъй като липсвали желаещи за участие в него.

Единствените ангажименти на Христов и Арнаудов в бТВ към момента, са сериалът „Съни бийч“ и риалитито „Бригада Нов дом“, което отнесе редица критики през новия сезон. И двата ангажимента обаче вече са приключени и не е ясно дали ще бъдат поръчани нови сезони.

Продуцентите не могат да си позволят да останат без работа, тъй като зад гърба си имат огромен екип, чието препитание зависи от договорите им с телевизиите.

За тяхно щастие в Нова телевизия винаги са готови за нови идеи и нямат нищо против да работят пак с тях.

За момента двамата продуценти продължават работата си върху спортните програми и подготвят излизането на филма по киноекраните, планирано за 18 октомври.

Не е изключено обаче след легендата за Георги Аспарухов – „Гунди – Легенда за любовта“, да снимат и сериал. За целта ще им се наложи да намерят спонсори, тъй като мълвата носи, че телевизиите обмислят спиране на скъпите продукции и сериалите, заради намаляващите приходи от реклама.

Поради тази причина е по-вероятно Иван и Андрей да се насочат към риалититата с хора от народа. Наесен се очаква нов сезон на позабравеното „Биг Брадър“, но за момента все още не са планирани други риалитита, което означава, че в Нова тв се заформят доста празни квадратчета, които ще трябва да се запълват.