Всяко едно нещо, което съм взимал като решение в живота ми, е идвало от сърцето ми. То ме е навигирало. 

В момент, в който имах възможност да послушам себе си, и да взема избора за мен, както избора да вляза бе за мен, аз го направих.  Това каза ергенът Александър Младенов в ефира на bTV, коментирайки скандалния финал на риалитито "Ергенът", на финала на което той не успя да избере дама на сърцето си.

"Влязох поради две причини. За да видя какво живота може да ми предостави точно там, където най-малко го очакваш. Подаръците на живота са там, където най-малко ги очакваш.

Исках да проверя. За мен това бе невероятно хубаво приключение. Веднага след това исках да се видя в най-некомфортна за мен среда, за да науча повече за себе си и хората около мен", обясни Младенов решението си да участва в шоуто. 

"Не смятам, че съм научил нещо ново за жените, но научих нови неща за себе си, които не знаех преди това.

Това, че успявам да се усмихна във всяка ситуация, може би добре да прикривам емоционалното си състояние. Това е полезно, защото се научаваш как да го контролираш. Има и опасност да заблудиш човека срещу теб", разказа той за ползите от участието си. 

"Всеки е влязъл там с идея за себе си да намери нещо, което той търси. Аз поемам отговорност за моето емоционално състояние и чувства.

Смятам, че всеки човек , който е бил там, е бил пределно наясно за какво става на въпрос", добави той, отговаряйки на въпрос, дали неволно е подвел някоя от участничките в своите чувства. 

"Търсех си любовта, половинката. Това е най-ценното нещо в живота ми. Да си намеря моя човек. Това ми бе идеята за влизане в това предаване.

Преди "Ергенът" не съм търсил този човек. За мен да си намериш партньора не е процес на активно търсене, а по-скоро послание, което изпращаш към себе си, да си отвориш очите, за да видиш с кой ще кликнеш.

Най-хубавите хора съм ги намерил, като не съм ги търсил нарочно. Нещата се случват естествено, в синхрон, двустранно", разказа още Алек. 

Младенов категорично отрече, че мнението на майка му и сестра му е натежало при взимането на решенията на финала на шоуто.  

"По простата причина, че майка ми винаги е имала мнение за всичко около мен. Редно е, все пак е майка. В този момент там и както по принцип, аз вярвам, че родителите функционират най-правилно, е да задават най-правилните въпроси, за да може човек да си отговори на неща, които не си е задавал до момента.

Нейното мнение не ми е натежало, начинът, по който съм разсъждавал до финала, е бил един и същ", категоричен бе той. 

"Чувствителен съм. Винаги съм се опитвам да гледам в перспектива. Старая се да усещам хората, с които комуникирам, каква им е насоката.

От гледна точка на емоционално ниво, това нещо, което се познава във всяка една различна ситуация. Ние сме хора, преживяваме всичко емоционално", коментира също той. 

Алек отговори има ли идеал за жена.

"С течение на времето ми се струвам, че този въпрос, който сам съм си задавал, може да бъде леко обиден, защото ние сме човеци, след това се разделяме на мъже и жени и когато някой ме попита дали имам шаблон за перфектната жена.

Отговорът е категорично "не", защото ние не сме кутии, не слагаме тикчета, не отговаряме на дадени изисквания. Или се усещаме, или не. Нямам шаблон за жени", обясни Младенов. 

"За мен лично жената е чудото на природата, най-силното творение на майката природа. Заради тях нас ни има. Моето уравнение е да вия човека в очите, да го усетя, какъв е , защо говори по даден начин, как се държи в определени ситуации.

Някои от нещата може да не са директно показани, но радара почва да бяга. Нямам схема за харесване, всичко е до човек, и винаги ще бъде", разкри Алек начина по който си избира жените. 

Ергенът даде и обяснение защо приключи всичко "по телевизора". Той определи въпроса на водещия Светослав Иванов дали има идеална жена, като сух, който изисква много сух отговор.

"Светльо, ти винаги ли си взимал правилните решения? Искам да кажа, че в ретроспекция, както и цял живот съм бил, съм наблюдавал уроците от решенията, които аз съм вземал. Но и аз съм човек. 

Какво означава правилно или неправилно? Телевизионно, реално, спрямо кого? Спрямо мен? Аз отидох сам за себе си, за да видя с какво мога да се срещна в моя живот, излязох сам, с чиста съвест.

В края на дена заспивам спокойно, защото не съм дал фалшиви надежди - нито на себе си, никой на някой друг", каза той. 

"Ако бях на 40 пак нямаше да направя компромис. Щях да съм си същия", подчерта дебело той. 

"Няма идеална възраст мъж да създаде семейство. Идеална възраст за мъж и жена и за семейство няма.

Всеки си сърфира на вълната на живота и когато дойде твоя човек, вие почвате заедно да плавате. То не пита", изрази мнение Алек относно това, има ли идеална възраст за семейство и между мъж и жена. 

"Оттук нататък ще правя какво то аз реша, без да се съобразявам с мнението на никого. И да съм себе си 24/7 по възможност 100% от времето", закани се Алек. 

"Да, разбира се. Ние сме преживели толкова много заедно. Най-малкото аз имам уважение", отговори той на въпроса, дали би се срещнал на по кафе с някоя от участничките.