Гери-Никол е приема доста навътре критиките, че е трътлеста и само си пипа снимките с фотошоп. Тийнейджърката с разюздано поведение и доста голяма задница в последно време така се е вманиачила да стане фина, че почти не слага храна в устата си. Или по-точно слага, но тя не стига до стомаха, пише столичен ежедневник.
Преди дни певицата е припаднала по време на свое участие в столичен клуб и хора от публиката са се стекли да я свестяват. „Много се притеснихме. Започнахме да я пръскаме с вода. Впоследствие й дадохме малко шоколад и се пооправи. Оказа се, че от сутринта е била само на чаша прясно мляко“, разкриват от персонала на клуба. 

Когато се поокопитила, Гери-Никол държала да довърши участието си, нищо че хората от екипа й били категорични, че трябва да си тръгне и да се отдаде на почивка. Певицата споделила, че за първи път й става лошо от глад, но това е трудност, която трябва да преодолее, защото славата и кариерата изискват жертви.

„Гери е чисто луда. Откакто започнаха злостните коментари относно килограмите й и фрапантната разлика между визията й в клипове и на снимки с тази на живо, тя буквално се вманиачи на тема да е слаба. Приема критиката много навътре и страшно се депресира от злобните коментари по неин адрес. Отказва да яде. А ако все пак се осмели да хапне, дъвче храната и я плюе. Казва, че така поне й усеща вкуса“, споделят нейни приятели. 

Всичко около нея и най-вече родителите й са истински притеснени, че тази мания по слабеенето няма да доведе до нищо хубаво и освен изтощение и сериозни здравословни проблеми, нищо чудно Гери-Никол скоро да е с диагноза анорексия или булимия.