Група "D2“ се събира отново на сцена с взривяващи концерти в три български града, като кулминацията ще е в зала 1 на НДК – това обяви специално за BadRock Radio основният композитор и основател на групата Димитър Кърнев.

Любимата на много хора рок група е готова да обърне сцената с главата надолу и да остави почитателите си без дъх на предстоящите дата: 28 март във Варна, 29 март в Пловдив и 10 май в София. 

Голямата новина е, че под знамето на бандата на една и съща сцена се събират тримата вокалисти на "D2“, които са пели през тези 25 години. Бандата стартира много силно с донякъде попзвучене с Дичо, продължиха по рокпътя с Дидо и в последните няколко години движат с Радостин Василев. По различни житейски и прозаични причини в групата настъпваха смени, замени и нови хора поемаха микрофона.

Дичо изпя едни от големите им техни хитове като "100 години“, "Аз и ти“, "Не мога да спра да те обичам“, кавърът на една от емблематичните песни на Щурците "Две следи“.

"Идеята да се съберем всички музиканти от групата на една сцена за 25-годишнината е донякъде е моя, предложението дойде от мен “ – каза Дичо.

Той допълни още, че хората трябва да видят готините неща и тези носталгични песни на "D2“, които всички пеят и до ден-днешен и навсякъде. След напускането на групата Дичо решава да започне отначало и записва много самостоятелни песни, най-известни от които са "Още от деца“ и "Аз нямам шеф“. А песента "Няма да дам“ с участието на Део става саундтрак към филма "Пистолет, куфар и три смърдящи варела“ през 2012 г. Освен това взима участие и в парчета на хип-хоп изпълнители като Ъпсурт, 100 кила и Спенс. Скоро певецът отбеляза и 50-годишния си юбилей.

Деян Каменов известен още като Дидо изпява песните "Тук и сега“, "И пак вали“, "Богатство“. Дидо е най-дългогодишният певец на група "D2“, близо 17 години. Той участва също в редица музикални и благотворителни инициативи насочени към развитие на талантите и подпомагане на деца със специални нужди, част от които са проектите "Голямото междучасие“, "И аз мога“ и филма на група  "Революция Z“.

"Дидо е наистина много добър и готин човек“ – споделя Дичо. Той е оставил много хубави песни, които може да изпее, според мен се е навил с голям кеф за предстоящото събиране на бандата“. – допълва още Дичо за своя колега и приятел.  Впоследствие Дидо става главен актьор в уеб сериала "Килерът“, а също и участник и победител в четвъртия сезон на риалити шоуто "Фермата“.

Настоящият инструменталист и вокалист в групата Радостин Василев е трупал опит и участвал в редица формации изявяващи се на Българска сцена в музикални стилове като поп, рок, джаз и фънк. Има множество участия като солист-гост музикант в опери и известни български музикални формации. Радо е пловдивчанин и е попил много от културата на родния си град. Дичо и Радо още не са пели заедно на една сцена и за двамата ще е доста вълнуващо!

Рок групата има издадени четири албума – "Ледено момиче“, "2002“, "6“,  и "Феникс“. Като най-продаваният музикален продукт на българския пазар за последните двайсет години от тях е "Ледено момиче“. Доста и различни музиканти минаха през групата през годините. Основата положиха Димитър Кърнев, Александър Обретенов, Васил Вутев.

Компилация от любими български хитове, свежо настроение,  музика на високи обороти и много изненади са само част от нещата, които бандата обещава на своите фенове на предстоящата им среща. На юбилейния им концерт ще чуем също и нова авторска песен със заявка да стане поредния хит на групата – заяви Кърнев. За 25-годишнината на групата ще звучат 25 от най-известните хитове на бандата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук