„Скитник без душа“ е първата песен на Данчо Роман, която той изпълнява в дует с баща си - известният певец Сашо Роман. Двамата изненадаха зрителите с романтична балада, подготвена специално за всички влюбени, в навечерието на празника „Свети Валентин“, пише "Трафик".

Дебютната им песен носи името "Скитник без душа" вече има над 60 000 показвания в Youtube, а зрителите са приятно изненадани от съвместния проект на двамата изпълнители. Някои коментари дори гласяха, че това е най-добрата балада за 2018 година. 

В новия си сингъл баща и син възпяват любовта, а почитатели на изпълнителя на "Мой ангеле" доловиха, че тембъра на Данчо Роман е доста идентичен с този на баща му и ги поздравиха за страхотното изпълнение. Част от видеото е и по-малкият брат на Данчо Роман – Генади, който свири на китара. 

„За мен беше истинско удоволствие да застана редом до баща ми и брат ми! В тяхната компания се чувстам изключително спокоен и снимките преминаха без никакъв проблем за мен“, споделя Данчо Роман.

Съвсем скоро 41-годишният изпълнител от София подписа договор с музикална компания. Още от малък свири на кларинет и пее заедно със своя баща. Израстнал е в семейство на музиканти и дълги години свири в оркестър „Ромски перли“.