Много любопитна се получи срещата между Мария Цънцарова и шеф Илиан Кустев в последния работен ден преди Коледа.

Водещата на „Тази сутрин“ по bTV зададе няколко пъти въпроса как да не преяждаме по празниците. Звездата от „Мастършеф“ пък отговаряше всеки път, че това е невъзможно, но пък и няма нищо лошо да се отпуснем. 

Шеф Кустев обясни, че неговата лична чудесна форма се дължи на хранителния му режим. Той обясни, че варива като леща и боб отсъстват от всекидневното му меню.

На Бъдни вечер обаче той няма да пропусне нито тях, нито пълнените чушки, защото уважава традициите.

„Освен това има и една голяма содена питка, която помага да опиташ от всичко“, допълни шеф Кустев. Той коментира, че и в неговото семейство преяждат на Бъдни вечер с постна храна. 

Цънцарова обаче почна да дълбае в темата, като попита има ли някакви храни, които да са по-щадящи и да наедряваме рязко от тях.

Кулинарният спец заяви, че той не се притеснява от това, защото той е влязъл в калориен баланс и празниците няма да му се отразят. 

„Баланс по празниците няма как да се постигне, той се постига за останалите 11 и половина месеца на годината“, обобщи шеф Кустев.

Като цяло, не стана ясно защо пословично слабата Цънцарова е толкова загрижена да избегне напълняването.

Майсторът на всякакви гозби ясно ѝ обясни, че това нарушаването на хранителните режими по Коледа е задължително, ако искаш да почетеш традициите.

Шеф Кустев използва случая да рекламира в „Тази сутрин“ новата си готварска книга, която явно се продава като топъл хляб. „Малко останаха“, обяви доволен той.

В книгата освен оригинални негови рецепти като боб с чоризо, има и истории с кого, къде, а и за кого е готвил всяко от ястията шеф Кустев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук