Най-известният български модел Николета Лозанова, която е половинка на вратаря на Левски Николай Михайлов, даде ексклузивно интервю пред „Спорт Медия“.

В него тя говори за участието си на ревюто на Филип Плейн в Милано, където върлува смъртоносния корона вирус, както и по други теми.

– Беше в Италия точно когато започна паниката около коронавируса там. Не се ли притесни за здравето си?
– Трябва да те поправя. Аз си тръгнах от Италия точно, когато започна паниката около коронавируса. Не съм имала притеснения, защото съм спазвала всички предпазни мерки и съм се опитала максимално да огранича контактите си. Аз съм човек, който много пътува и имам високи стандарти на лична хигиена.

Още повече знам, че в подобни ситуации най-големият враг е паниката и масовата истерия. За съжаление в България се очертава да се случи точно това. Аз нямам притеснения за себе си и много искрено желая в България да няма заразени. Коронавирусът обаче буквално сковава света от страх.

– Има ли голямо напрежение в страната предвид навлязлата епидемия?
– Лично според мен Италия е взела всички нужни предпазни мерки, за да ограничи разпространението на вируса, но според мен са закъснели и сега ще трябва да се изправят пред една истинска криза. Дано скоро това е само лош спомен…

– Как се чувстваш като една от малкото, които бяха избрани за ревюто на Филип Плейн в Милано?
– За никого не е тайна, че редовно посещавам седмицата на модата в Италия. Филип е мой скъп приятел, който заслужава адмирации за империята, която построи.

За мен беше чест и тази година да бъде негов специален гост в Милано. Хората, с които се срещам и запознавам там са най-добрите в индустрията и това ме прави много щастлива. Още повече имах няколко важни срещи свързани с личната ми козметична серия и смея да кажа, че скоро NL BEAUTY ще залее Европа.

– Наскоро се изказа остро по адрес на част от плеймейтките, с изключение на Златка Димитрова и Райкова. Какво те провокира да кажеш тези неща?
– Когато кажа нещо подобно съм провокирана само и единствено от моето лично мнение. Отдавна не се съобразявам с това на хората и и не мисля да се променям.

За съжаление много момичета мечтаят да „работят“ плеймейтки и после вината пада върху популярни личности като мен. Не искам аз да плащам за поведението на други. Аз парите си ги изкарвам сама и имам самочувствието да си ги харча сама.

николета Лозанова

– Понеже сме спортна медия – кажи на кой отбор симпатизираш?
– Реал Мадрид!

– Как върви възродената любов с Ники Михайлов и да очакваме ли скоро някакви новини – сватба, дете…?
- Защо любовта ми да е възродена? Тя си е жива, има си я и всяка сутрин, когато се събуждам я усещам. Друг е въпросът, че когато заспивам с нея я усещам по-силна. Разбираш накъде бия, нали?