Да поздравя за вчерашния празник колегите от театъра. Борих се със себе си, най-вече, да се успокоя, да мога да погледна спокойно хората по улиците в очите. Защото още в началото на целия инцидент се притесних за близките си и роднините си. Не беше приятно за тях. Усеща се неприятно чувство. Отдръпване. Усещам погледите как ме оценят. 

Това каза в ефира на bTV актьорът Явор Бахаров, който бе заловен и осъден на година затвор за шофиране под въздействие на алкохол и забранени субстанции през 2020. 

"Вчера на "Витоша" един баща дойде да се снимаме. Какво ли казва бащата на дъщеря си? Тоя батко скоро може да влезе в затвора, или този батко е известен от телевизията , или този батко е добър актьор", вайка се актьорът. 

По думите му, от постъпката му го е било много срам. "Непосредствено, още пандемията не се беше разраснала и имаше премиера на "Съни бийч" и нея трябваше да пропусна. Не върви след такъв инцидент да излезеш усмихнат пред публиката и да си представиш своя проект. Беше ми отвратително, нищо не направих.

За сцената е необходимо едно самочувствие, което ми беше избягало. После започнах да го връщам лека по лека. Персонажът ти иска да каже нещо, особено тежките текстове на Радичков, но от салона идва една особена енергия", обяснява той. 

"Самият полицай който ме задържа беше колкото мен на възраст. Казах му, че може да стане много лошо, проваляш ми нещата. А той ми каза, аз съм от Банско, дъщеря ми е на 5 години, ми ако я блъснеш на тротоара", разкри Бахаров. 

По думите му, каквото и да реши съда, нищо не е толкова фатално, колкото, ако беше навредил на някой. "Засега навредих на майка ми, на баба ми, на хората около себе си, които преживяваме този процес. Слава богу непоправимо нещо не стана", допълва той.

Бахаров категорично отрича да има проблем с наркотиците, но признава, че алкохолът му влияе доста зле. 

"Нямам проблем с наркотиците. Алкохола ме кара да съм по превъзбуден. Не съм пияница, не пия често, но нямам най-доброто пиянство. Буен съм. Ако съм изнервен и ако пийна, се озлобявам. Алкохолът ме кара да ставам по-експанзивен, агресивен", разкая се той.


След инцидента Бахаров станал много по-отговорен. "Знам, че тази беда която се случи с мен, ме направи по-съобразителен. Замислих се, че за секунда може да се качих в колата и да ти провалят целия живот", каза той. 

"Готов съм да лежа в затвора. Подготвям се за всичко. Прекалено много го фатализираме. тази присъда и да стане ефективна, аз се надявам да не стана, не е нещо, което да не мога да преживея. Свидетели сме на много по-страшни неща.

Искам да изчистя себе си, и душата си, да се пречистя от този товар. Това ще ми седи като обица дълго време. Мисля си, че трябва да мине този период, но първо себе си трябва да успокоя, за да може публиката, зрителите да са по-спокойни", каза още актьорът. 

Бахаров също отправи призив към младото поколение. 

"Скъпи млади хора. Не, по-сериозно. Идеята е, че от много малко нещо може да се прекатури основния път в живота, така, че не подценявайте дребните неща, не сядайте пили или пушили зад волана. Опичайте си акъла.

Сериозна е работата. Една грешка, секунда, променя съдбата не само на вас, но и на вашите родители близки, пострадалите хора. Изобщо, шофирането не е безотговорна работа.

Трябва да се внимава. Да се действа отговорно. На нашите казва, че съжалявам, че ви причиних тези беди, тези нерви. Най-вече съжалявам за всичко, което се случи", каза той. 

Оказа се, че ден преди Бахаров да даде интервюто, от усложнения от К-19 си е отишъл съдията, който го е осъдил в Разлог. "Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на неговите близки. Глобата от 10000 лева, затвора, че няма да шофирам 10 години, цял живот. Това са дреболии. Хора си отиват", коментира Бахаров.