Спортен клуб “Несебър мото“организира плажен уикенд на мотори, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Спектакъл с мотопанорама на Несебър и музика на живо ще зарадва гостите на купона. Републикански шампиони по мотоциклетизъм ще се включат в хепънинга.
Организаторите очакват присъствието и на президента на Българската федерация по мотоциклетизъм- Богдан Николов. Мотоциклетистите ще тръгнат от Южния плаж на Несебър и ще минат през портите на Стария град. Обиколката трябва да приключи на пристанището, където всички участници в купона ще се качат на катамаран. "Ние сме влюбени в моторите, но обичаме не по- малко морето, така че задължително е да предложим на нашите гости да продължат купона по гребена вълните", заяви президентът на спортния клуб Атанас Терзиев.

Датата 08. 08. 2008 за начало на плажния уикенд не е избрана случайно. Членовете на спортния клуб са точно 88. Затова организаторите виждат символика в уречения ден.
Преди години рокерите се събираха на морето да си правят събори, сега мотоциклетистите показват нов модел на обмяна на опит. Плажният уикенд е повод спортният клуб да почете шампионите за 2008 година. "Несебър мото" има републикански шампион по супербайк 1000 сс и вицерепубликански шампион в Супермото S Open.
Републиканска титла спечели клубът и за 2007 година, когато завоюва първото място по мотокрос. "Несебър мото" е създаден в края на 2006 година, но за краткото време, в което съществува, вече има история, с която да се гордее.
Плажният уикенд е за приятели, близки и изявени състезатели. По програма гостите ще бъдат посрещани от 16,00 часа на 8 август на Южния плаж в Несебър. Плажният купон ще продължи до зори. На следващия ден хепънингът продължава с турнири по плажен волейбол и футбол. В 17,00 часа стартира мотообиколката на Несебър. Половин час по-късно гостите на несебърския мото клуб са поканени на морска разходка с катамаран. /БЛИЦ