Красавицата Кристин Илиева, чиито крайници бяха натрошени като солети в жестоко транспортно произшествие, все още не е разпитана от районна прокуратура в град Левски, тъй като се възстановява от травмите си във Военна болница, пише Уикенд.

Ако 20-годишната манекенка предяви финансов иск към Дивна, каквато възможност и дава законът, певицата ще бъде наказана с по-тежка административна глоба, но дори тогава няма да лежи в затвора, признаха от прокуратурата в Левски. Според автотехническата експертиза, направена на автомобила "Тойота Корола", Дивна е шофирала с превишена скорост - 98 км/ч при максимално разрешени 60 км/ч в района на село Българене.

Според мнението на наблюдаващия прокурор от певицата не би следвало да се търси наказателна отговорност, а само административна.

Предложението на обвинението е шофьорската й книжка да бъде отнета за срок от 1 година и да и се наложи санкция от 2000 лева. "Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината обстоятелства - не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор. Освен това трябва да се вземе предвид факта, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия. Практиката при подобни казуси е от провинилия се шофьор да се търси наказателна отговорност, когато няма жертви на пътя. Травмите на пътничката й се водят "средна телесна повреда", коментира представител на районната прокуратура в град Левски.