Световноизвестното риалити „Кошмари в кухнята” тръгва по Нова тв през октомври. Шеф Манчев влиза в ресторанти, които едва оцеляват. Той ще изправя собствениците им пред суровия избор да променят себе си или да затворят вратите на ресторанта си завинаги.
От 8 октомври всяка сряда в продължение на десет епизода зрителите ще станат свидетели на невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти из цяла България. &bdquo;Всеки ресторант, в който влизаме, е на ръба на оцеляването и на практика пред фалит. Причините за това са най-различни - безобразна хигиена, лош мениджмънт, семейна драма, кризата в обществото или в личния живот на неговите собственици. Моята задача е да ги сблъскам с действителността, дори това да е кошмарно болезнено. В това шоу аз съм строг и безкомпромисен - или се променяш, или затваряш&rdquo;.<br /> <br /> В &bdquo;Кошмари в кухнята&rdquo; Шеф Манчев буквално съблича кирливи ризи, изпира ги и ги простира. От самите ресторантьори зависи дали ще облекат чистите си дрехи обаче, за да променят и своя живот, и живота на своя ресторант. &bdquo;Успявам много бързо да видя проблемите в един ресторант, намирам решения за развитието му и правилното му функциониране, но само неговият собственик може да реши дали ще следва моите препоръки, или ще продължи надолу към пълна гибел на своя бизнес. В един от епизодите например зрителите ще видят как затварям ресторант, за да го изчистя, защото е пълен с хлебарки. Хлебарки в храната! Представяте ли си?&rdquo;, споделя още шеф Манчев.<br /> <br /> Ресторантският бизнес може да бъде изключително атрактивен и бляскав външно, но всъщност е труден за управление, защото неговото оцеляване е свързано не само с елементарна хигиена, със стандарти за качеството на храната и обслужване, но и с хармония в отношенията между неговия персонал. С помощта на практически съвети, но и много говорене, лично отношение и понякога психологическа терапия &bdquo;Кошмари в кухнята&rdquo; показва, че ако се положат нужните усилия и осъществят сериозни промени, то бизнесът може да оцелее, макар и в криза.<br /> <br /> &bdquo;Кошмари в кухнята&rdquo; е вътрешна продукция на Нова телевизия.<br /> <br /> Създател на телевизионния формат &bdquo;Кошмари в кухнята&rdquo; (Kitchen&rsquo;s Nightmares) е световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който превръща живота на английски и американски ресторанти в истински кошмар, за да ги издърпа от дъното на тоталния провал и да ги облече в 5-звездна слава. &bdquo;Кошмари в кухнята&rdquo; стартира във Великобритания през 2004 г. по Channel 4. Печели сърцата на зрителите и взима награда ЕМИ за дебют. Оттогава риалити шоуто обикаля цял свят - Франция, Италия, Испания, САЩ, Украйна, Швейцария, Германия, Полша и Финландия. Първият епизод в САЩ е гледан от 5,7 милиона зрители. <br /> <br /> Освен шеф Рамзи, който тази година се оттегли като водещ на предаването, в различните държави негови водещи са безспорни кулинарни авторитети като носителите на звезди &bdquo;Мишлен&rdquo; Кристиан Рейч (Германия) и Филип Ечебест (Франция), както и неповторимата телевизионна водеща и кулинарен експерт Магда Геслер (Полша). <br /> <br />