Сашо Роман си е намерил благодетел в лицето на Слави Трифонов, който повече от 20 години не спира да го покровителства с финансова и морална помощ. Именно водещият от bTV е човекът, който измисля прякора на ромския певец и вече десетилетия наред му урежда участия и помага в многото трудни житейски ситуации, "Уикенд".
Слави и Сашо се запознават в зората на 90-те, когато ромът ненадейно попада в бенда на Дългия. През 1994 г. музикантът официално започва да свири като тромпетист в „Ку-ку бенд”, където обаче не изтрайва дълго време. На следващата година той стартира самостоятелната си музикална кариера, продуцент на която е Слави Трифонов. 

По свои причини Слави решил да отстрани Роман от бенда си, но от жал решил да му помага и се превърнал в благодетел на 63-годишния Сашо. Дългия редовно му давал пари на ръка или пък пращал хора от екипа си, които да му пълнят хладилника. Хора твърдят, че дори когато жената на мургавия славей била болна, шоуменът купувал много скъпи лекарства за нея и не спирал да се интересува как е.