Водещата на "По света и у нас" Аделина Радева и главният дизайнер на БНТ Ина Асса получиха номинация за 16-ото издание на конкурса "Жена на годината 2021". Церемонията ще се проведе на 7 октомври, а дотогава може да се гласува за лицата на БНТ на сайта на организаторите.

Аделина Радева е номинирана в категория "Медии" за професионализма, който проявява не само като водещ на централна емисия новини "По света и у нас", но и за умелото водене на предизборното студио на БНТ "Избори 2021"."Аделина Радева казва, че добрият журналистически материал не се подготвя от днес за утре, а от първия ден, посветен на тази отговорна, интересна, но нелека професия. Честна, отдадена и вечно в търсене на отговори, тя ни впечатли за пореден път с умелото водене на предизборното студио по БНТ, което сама сравни с маратонско бягане.

Ако съществува човек, който може да пробяга маратон толкова добре, толкова бързо и толкова професионално, със сигурност е Аделина", споделят впечатленията си за нея организаторите.

Ина Асса, главен дизайнер на БНТ, е номинирана в категория "Дизайнери"."С дипломи по дизайн и архитектура от известни колежи в Лондон и Париж, работа за брандове като Paco Rabanne и Givenchy, с колекции висша мода и pret-a-porter аксесоари за Ellie Saab, портфолиото на Ина Асса е достатъчно впечатляващо.

През миналата година дъщерята на известния български художник Греди Асса грабна приза "Дизайнер на годината" от церемонията "Златната игла", а сега отново печели вниманието на екипа ни с колекцията копринени шалове, с чиито принтове отдава почит на творчеството на именития си баща", представят във визитката на Ина Анна организаторите.