Китайски блогър направи краш-тест на два минивана от премиум класа: Toyota Alphard и електрическия Voyah Dreamer. Колите се удариха челно със скорост от 66 километра в час, а след това бе направена оценка на получените щети по каросерията и травмите по манекените. 

Въпреки съществената разлика в цената, "Алфард" се справи със задачата по-зле: миниванът е получил по-сериозни щети по каросерията, а също "шофьорът" и "пътникът" са получили по-серизни травми. 

Dreamer е с цена от 369,9 хиляди юана, а цената на Toyota Alphard, която участва в теста, е много по-висока - 1 милион юана (264473 лева).

Краш тестът на двата минивана е организиран от китайския блогър с ника Yī lù yǒu chē (И лу ю че, буквално - еленът има кола).

Той е взел Toyota Alphard и Voyah Dreamer в базовите им версии и е имитирал челния удар с частично покриване със скорост от 66 километра в час. След удара "Алфард" автоматично не е включил аварийната система за сигнализация и задните врати са престанали да се отварят - но с това неприятностите за колата не приключват. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.