Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна мрежа в Дупница. Това решение идва след серия от инциденти и опасно шофиране в най-критичните участъци. Такива колчета бяха монтирани в Кресненското дефиле и на прохода "Хаинбоаз" и успяха да намалят тежките инциденти, предава БНТ.

Голяма част от гъвкавите колчета вече са монтирани. Те са в рамките на 500 метра. Досега се поставени на около 200 метра, предстои останалите да бъдат монтирани днес. Поставени са на отсечката от края на Дупница към парк "Рила" и село Бистрица.

"Колчетата са същите като в Кресненското дефиле. Разстоянието е 660 метра. Ще бъдат монтирани 200 колчета. Тези от тук надолу ще ги разредим през едно, защото трябва да има разстояние, ако се наложи да мине линейка или ако закъса някоя кола, да има къде да се разминават", обяснява зач.-кметът на Дупница Крум Милев.

"Статистиката на нарушенията в градската мрежа на Дупница е по отношение на скоростта - над 50 км/ч и показва 11 констатирани нарушения за тази година, спрямо 5 за м.г. Иначе някакви по-фрапантни нарушения за този участък не могат да бъдат изведени.

Имало е назад в годините няколко ПТП-та със загинали. Това ще даде една безопасност за гражданите и ще се избегнат рискови изпреварвания в района", поясни Серги Симеонов – началник на "Пътна полиция" – Дупница.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук