В Обединеното кралство похитители почти унищожиха колекционерско Lamborghini Diablo от 2001 г. Редкият суперавтомобил ще се нуждае от скъп и сложен ремонт. Това стана ясно от видео в Youtube канала на Petrolheadonism.

Британецът Алистър Маккилоп, още преди началото на пандемията от коронавирус, поставил суперавтомобила Lamborghini Diablo VT 6.0 на склад в гаража на приятеля си. Скоро той внезапно получава известие от Агенцията за лицензиране на шофьори и превозни средства (DVLA), че се опитват да пререгистрират колата му.

Алистър се свързал с приятеля си и той открил, че колата липсва от гаража. Тя беше обявена за издирване и открита едва през декември 2022 г. в изоставена ферма в Съмърсет.

Състоянието на Lamborghini Diablo ужаси собственика - похитителите напълно осакатили колата. Липсват й врати, брони, фарове, преден капак и капаци на багажника, а седалките в купето са покрити със слой мръсотия. Ремонтът на суперавтомобила няма да бъде евтин и лек, защото намирането на правилните части за колата не е лесно.

Засега не са открити нито похитителите, нито изчезналите авточасти. Полицията е установила, че през юни 2022 г. нападателите са поставили фалшиви номера на автомобила и са се обърнали към сервиза за изработка на дубликати на ключове за автомобил. По това време колата все още не е била разглобена. Служители на сервиза помогнаха да се установи името на единия от похитителите и в момента той се издирва.

Суперавтомобила Lamborghini Diablo VT 6.0 2001 - окончателната версия на легендарния модел. Той е оборудван с V12 с мощност 550 конски сили и е в състояние да ускори до 100 км/ч за 3,9 секунди и да достигне 330 км/ч. Общо са произведени само 337 от тези купета и цената им сега е около 350 000 долара.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук