С повече патенти, подадени за новия Range Rover Electric от всеки друг Range Rover преди, прототипите вече се подлагат на една от най-сериозните инженерни програми за одобрение досега – за да се потвърдят възможностите на автомобила при екстремни температури, всякакви условия и всеки терен – и разбира се, газене във вода с дълбочина до 850mm.

• Инженерите са на път да конструират най-тихия и изтънчен Range Rover, създаван някога; с уникална конфигурация на активната система за шумопотискане и звуков дизайн, плюс нива на комфорт в купето, осигурени от неговите електрически основи, за спокоен, модерен лукс

• Дългоочакваният Range Rover Electric е с изумително модерно излъчване, постигнато  чрез познатия дизайн на Range Rover, и с изтънчени елементи, загатващи за неговото изцяло електрическо задвижване

• 800-волтовата архитектура ще позволява бързо зареждане в обществените мрежи

• Range Rover ще предложи на бъдещите клиенти безпроблемно изживяване като собственици на електрически автомобил – лесно зареждане, енергийни партньорства, актуализации на софтуера по въздуха и интелигентни технологии за максимално увеличаване на пробега

• Range Rover Electric ще се произвежда в завода в Солихъл, Обединеното кралство, след откриването на съоръжение за елементите под каросерията на стойност 70 милиона паунда

• Батериите и електрическите задвижващи устройства (EDU) ще се сглобяват в новия център за производство на електрически задвижващи агрегати на JLR в Улвърхамптън, Обединеното кралство

• Включете се в списъка на чакащите за Range Rover Electric за възможността да сте сред първите, направили предварителна поръчка: https://www.landrover.bg/range-rover/range-rover/join-the-waiting-list

Range Rover вече отвори списъка на чакащите за бленувания Range Rover Electric, преди официалните поръчки да бъдат отворени за клиенти.

Джералдин Ингам, управляващ директор, Range Rover

„От пускането му в продажба през 2021 г. най-новото поколение Range Rover зададе нов еталон за привлекателност. Свидетели сме на най-високите нива на търсене от клиентите по цял свят в 53-годишната ни история. Поради тази безпрецедентна история на успеха, сега отваряме официалния списък на чакащите за възможността да бъдат сред първите, направили предварителна поръчка за най-дългоочаквания Range Rover в наши дни.

Отбелязвайки нова ера за марката Range Rover, оригиналният луксозен SUV вече е наличен като изцяло електрически модел.“

Обявявайки следващия етап в пътуването си в сферата на модерната луксозна електрификация, първият изцяло електрически автомобил на Range Rover ще усъвършенства характеристиките си за модерен лукс.

Неговият образцов британски дизайн остава отличителен и непоклатим, а всъдеходните му възможности ще гарантират, че технологиите за теглене, газене и проходимост на всякакъв терен надминават всеки друг луксозен електрически SUV.

Томас Мюлер, изпълнителен директор, Продуктов инженеринг, JLR

„На път сме да сътворим най-тихия и изтънчен Range Rover, създаван някога. Магичните съставки, които са в основата на успеха на Range Rover, остават непроменени: непреходен, редуктивен дизайн, спокойна атмосфера в купето и отлична проходимост на всякакъв терен – но сега съчетани с нулеви вредни емисии.

„За пореден път в цялата история Range Rover ще продължи да задава стандарта. Първият по рода си. Електрически луксозен SUV, който може да сбъдне обещанието на Range Rover. Истински глобален луксозен продукт, невиждан досега в индустрията.”

„Създаден в сърцето на Обединеното кралство, Range Rover Electric ще се впише в гамата редом до своите братя – „меки“ хибридни и plug-in електрически хибридни модели, предлагайки широки възможности за посрещане на нуждите на нашите клиенти.“

Range Rover Electric ще предоставя изключителна динамика, сравнима с тази на флагманския Range Rover V8, и проходимост на всякакъв терен, разработена вътрешно от експертите на Land Rover, която е отличителна черта от създаването на Range Rover през 1970 г.

Тестването на физическия прототип е в ход, като целта на инженерите е най-тихият и изтънчен Range Rover, създаван някога, с уникална конфигурация на активната система за шумопотискане, звуков дизайн и ниво на комфорт в купето.

След година на виртуални разработки, обхващащи здравината на предната част, анализ на мултикаросерийни системи, отчитащ изискванията на шасито, и виртуално газене със скорост до 50 км/ч, бяха създадени първите физически автомобили. Започнаха изпитванията на пътя в световен мащаб, от Швеция до Дубай, при температури, вариращи от -40C до +50C.

Глобалната програма за физически тестове е адаптирана за първия изцяло електрически автомобил на Range Rover с цел гарантиране здравината на системата за електрическо задвижване, включително подподовата част, издръжливостта на батерията, целостта на шасито и тестване на динамиката на автомобила за термично понижение.

Новият Range Rover Electric ще се проектира, конструира и произвежда в Обединеното кралство, въз основа на гъвкавата Модулна надлъжна архитектура (MLA) в Солихъл, заедно със съществуващите „меки“ и plug-in хибридни автомобили Range Rover.

За първи път батериите и EDU ще се произвеждат и сглобяват в новия център за производство на електрическо задвижване на JLR в Улвърхамптън, Обединеното кралство, в хода на електрификацията на Range Rover като част от амбицията на марката за нулеви въглеродни емисии през 2039 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук