Европейската комисия е изготвила план, който ще позволи продажбите на нови автомобили с двигател с вътрешно горене да продължат на територията на Европейския съюз.

Това анонсират от Reuters, които са имали възможност да видят черновата на въпросния документ, като допълват, че става въпрос единствено и само за автомобили, които използват климатично неутралните синтетични горива.

За реализирането на новата идея, по всяка вероятност ще бъде въведен нов автомобилен клас в ЕС, който да обхваща единствено и само автомобили, които могат да използват синтетични горива за работата на своите двигатели с вътрешно горене.

От Reuters коментират, че такива автомобили ще трябва да използват технология, която не позволява употребата на познатите в момента масови горива

"Предложението може да даде път за производителите на автомобили да продължат да продават превозни средства с двигатели с вътрешно горене след 2035 г., датата, на която е планиран законът на ЕС да забрани продажбата на нови автомобили с емисии на CO2", казват от Reuters.

Инициaтивaтa зa пpoмeнитe идвa oт Гepмaния, ĸoятo имa гoлямa aвтoмoбилнa пpoмишлeнocт, в ĸoятo aлтepнaтивнитe cиcтeми нa зaдвижвaнe вce oщe дaлeч нe ca вoдeщи.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.