Моделът е Toyota Soarer - автомобил, известен като един от най-дълго произвежданите от японската марка. Тази кола излиза от конвейерите на марката от 1981 до 2005 година, като тиража и е многохиляден, пише fakti.bg.

Малцина от вас обаче знаят, че второто поколение на Soarer има една особена модификация. Тя е произведена в тираж от само 500 бройки, като много от тях вече не са сред "живите".Един от тези екземпляри обаче, днес се намира в отлично техническо състояние и се продава на търг. По-конкретно става дума за Toyota Soarer Aerocabin - основното отличие на която е прибиращият се ел. таван.

Това е своеобразен полукабриолет или нещо като Porsche 911 Targa по японски. Конкретният екземпляр е с пробег от 67 000 мили или приблизително 107 000 километра, но както вече стана ясно е в отлично състояние.Под капака на Toyota Soarer Aerocabin е монтиран шестцилиндров двигател 7M-GTEU с работен обем от три литра. Мощността му е 240 конски сили, а въртящият момент се предава на колелата през автоматична трансмисия.

В арсенала на колата впечатление правят още екстри като ел.стъкла, централно заключване, цифров приборен панел и други недотам привични опции за автомобил от 90-те години на миналия век. Изключително рядката Toyota ще бъде продадена на аукцион в Чикаго, който ще се състои в началото на октомври, при това не за дребни пари.