Остатъците от вечерята и яйчната черупка, които вие изхвърляте по време на готвене, ще се върнат при вас във вида на чисто нови автомобили или резервни части за старата ви кола. Това не е шега, а постижение на съвременната наука. 

Изследователи от Университета в щата Охайо изучават начините за използването на доматената ципа, яйчената черупка и други натурални отпадъци за производството на автомобилни части. Целта е да се направят новите коли по-евтини, дълготрайни и екологични. 

Професорът от Университета в щата Охайо Катрина Корниш разказа пред Automotive News, че доматената ципа е доста здрава и прекрасно подхожdа за изработването на втулки за колите, тампоните на двигателите, гумите и маркучите, а също и да други части. 

Това се отнася и за черупката на яйцето. Звучи неправдоподобно, но кулинарните отпадъци могат да помогнат за заменянето на техническия въглерод, срещан в гореизброените детайли.  

За да разберете как точно ще карате автомобил, произведен от зеленчуци и животински отпадъци, посетете auto.blitz.bg.