Войната по пътиiщата на страната е ежедневие. Катастрофи, пияни и дрогирани водачи или нещастни съвпадения пълнят новинарските хроники всеки ден, пише Глас нюз бг.

Често вината освен в случая е и в действия на самите водачи. Неправилна преценка, решение взето под влиянието на прибързаност или емоция.

За опасна ситуация на пътя сигнализира потребител на социалната мрежата Facebook. На видео, споделено от него, се вижда инфарктна случка, която за щастие се разминава без инцидент. 

В прохода Хаинбоаз камион изпреварва друга товарна машина на завой. Това става в неговото платно. При маневрата обаче, водачът навлиза и в лентата за насрещно движение. Като се разминава съвсем близо от идващата насреща кола.

Кадрите са заснети в следобеда на 23 октомври от видеорегистратора на автомобила.

Инцидент няма - за щастие. Трудно е да си представим какви биха били щетите от челна катастрофа между камион с маса от няколко тона и далеч по-малка кола.

Рисковите маневри не са прецедент у нас, но именно те заедно със превишената скорост предизвикват част от най-страшните катастрофи по пътищата.

Кадри от ситуацията може да гледате във ВИДЕОТО:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук