Общо 30 боксьори бяха повикани вчера за едноседмичен лагер на националния отбор на базата "Диана" в София. На 16 януари те ще идат във високопланинската база "Белмекен", където ще се подготвят до 7 февруари. Тренировките ще са насочени предимно към започващия на 20 февруари турнир "Странджа" в зала "София".

На лагера са викнати всички титуляри - Тинко Банабаков (кат. 48 кг), Даниел Асенов (52), Стефан Иванов (56), Елиан Димитров (60), Айрин Исметов (64), Радослав Панталеев (81), Кристиян Димитров (91), Петър Белберов (+91), дори и възстановяващият се от операция на ръката Симеон Чамов (69). Сред новите са Арман Хакобян (75 кг), който се би на олимпийската квалификация за профибоксьори във Венецуела. В списъка е и Благой Найденов, който миналата година се опита да премине при професионалистите. Сега олимпийският шампион за младежи от Нандзин `14 ще е конкуренция на Панталеев. На лагера е и сребърният медалист от Нандзин `14 Душко Благовестов, както и най-добрите юноши и младежи, сред които еврошампионът за юноши Иван Атанасов, Иван Росенов и Кирил Русинов и др. Освен европейския шампион Даниел Асенов на лагера са и двамата му братя - Катин и Боян.

Подготовката ще е под ръководството на кубинския старши треньор на А отбора - Жоел Солер Арате, а ще му помагат Палми Ранчев, Валентин Поптолев, Александър Христов и Александър Александров.