Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо е изключително доволен от развоя на състезанието на пистата "Монца", въпреки неуспешния опит да зарадва местните тифози с победа в Гран При на Италия. Испанецът остана трети на домашната за Ферари надпревара, но увеличи драстично шансовете си за спечелването на трета сватовна титла в кариерата си.

Сценарият в Италия се разви по най-добрия начин за Алонсо. Първо Дженсън Бътън отпадна от втора позиция, след това пет обиколки преди финала състезанието приключи и за втория във временното класиране Себастиан Фетел. А обиколка по-късно и съотборникът му Марк Уебър напусна надпреварата. Седем старта преди края на шампионата Нандо води пред Люис Хамилтън, който стигна до второто място в генералното класиране с победата си вчера.

"Състезанието на "Монца" беше страхотно от гледна точка на борбата ми в шампионата. Стигнах до подиума, а трима от основните ми конкуренти останаха без точки. Просто не можеше да има по-добър сценарий", доволен е Алонсо.

"Сценарият се разви като във филмите с щастлив край. Ще е много важно да подобрим представянето си в квалификациите, ако искаме състезанията да са по-леки и с по-малко рискове", каза още испанецът.