Разпределителят на българския национален тим по волейбол Андрей Жеков заяви, че иска той и съотборниците му да се представят по-добре на световното първенство в Полша, отколкото при предните две участия на тима на отбора на такъв форум.

"Най-важното е, че се класирахме за Световното първенство. Бил съм на две Световни. На едното загубихме на полуфинал, а на другото - на 1/4-финал. Не искам да се повтарят тези случки. Искаме това първенство да е по-успешно от предишните ни", заяви разпределителят при завръщането на летище „София”.

"Аз съм състезател и играя, когато треньорът ми каже. Той е преценил, че трябва да остана на пейката, а отборът се справя добре и се класира за Световно. Мисля, че няма място за такива въпроси. Работата ми е да съм там и когато се наложи да играя. Атмосферата е нормална, всичко е наред. Имах проблеми с коляното, но бях готов да играя. Не е нещо, което можеше да ми попречи да играя. Плачи изказа благодарност на всички играчи, дори на тези, които не попаднаха в групата, защото и те положиха усилия. Като цяло отборът си свърши работата", допълни Жеков.

"Очаквахме по-сериозни мачове срещу Кипър и Холандия. Не сме очаквали, че ще ги надиграем категорично. Последната загуба не я определяме като нещо фатално. Световното първенство е най-силният турнир. Там трябва да си добре подготвен и да имаш известна доза късмет. Аз и съотборниците ми го изпитахме това в Италия през 2010-а. Помните за какво става въпрос. Ще ни бъде трудно, но има още време дотогава. Аз мога само да пожелая на всички да са здрави, да се опазят от травми и да проведем една добра подготовка", завърши националът.