Фен на Лийдс Юнайтед е бил арестуван по време на единствения мач от английската Висша лига снощи - загубата от Арсенал с 1:4. Около 30-ата минута играчи на гостите от резервната скамейка алармираха четвъртия съдия, че са били обиждани на расова основа, а малко след това човек от публиката беше отведен с полиция. 

От Лийдс потвърдиха, че е бил извършен арест, като от клуба се разграничиха от недопустимите действия на задържания.

„Лийдс Юнайтед може да потвърди, че е в ход разследване по твърдения за расизъм през първото полувреме на мача ни с Арсенал днес и че е извършен един арест във връзка с обвинението. Расизмът няма да бъде толериран в Лийдс Юнайтед и всеки привърженик, за който се установи, че използва расистки език, ще подлежи на доживотна забрана за всички мачове на Лийдс Юнайтед“, написаха йоркширци.

„Мога да потвърдя инцидента. Властите го разследват. Един от футболистите на пейката е чул въпросните обиди. Не знам към кого са били насочени“, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета и допълни: „Разочарован съм, защото във футбола се прави много, за да се предотвратят подобни инциденти. Става дума за един човек и не смятам, че целият стадион трябва да плати цената за неговите действия“.