ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Арсенал излъга щампиона Манчестър Сити с 1:0 на "Емирейтс" в дербито от осмия кръг в английската Висша лига и сложи край на серия от 12 поредни загуби от "гражданите". Габриел Мартинели (86) вкара единствения гол в самия край на мача.

Двубоят бе равностоен и без много положения. "Гражданите" можеха да поведат в 6-ата минута, когато Йошко Гвардиол отправи изстрел под напречната греда, който щеше да бъде голов, ако защитник на "артилеристите" не бе изчистил топката от голлинията. Секунди по-късно гостите създадоха още един шанс, но Нейтън Аке прати удара си на сантиметри над напречната греда.

В 17-а минута се стигна до огромна грешка на Рая, който се забави прекалено много, а Фил Фодън пресира до последно, като топката се отби от крака му, но по късмет не влетя във вратата и напусна очертанията на терена.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В края на първото полувреме между Арсенал и Манчестър Сити се стигна до нова дискусионна ситуация, която може да предизвика истински скандал. След като Матео Ковачич получи жълт картон за много грубо нарушение срещу Мартин Йодегор, малко след това той направи подобен закъснял шпагат срещу друг футболист на Арсенал, но втори жълт картон не му бе показан. Главният арбитър Майкъл Оливър даде нарушение, но Ковачич не бе изгонен. Ситуацията напомня много с изгонването на Диого Жота от Ливърпул в двубоя срещу Тотнъм и със сигурност ще предизвика много дискусии.

Габриел Мартинели се появи на почивката и веднага се отрази неговата поява като получи добра топка на левия фланг и не се поколеба да стреля в близкия ъгъл, но Едерсон бе добре позициониран и успя да улови безпроблемно.

Домакините поведоха в 86-ата минута с гол на Габриел Мартинели, който получи от Кай Хаверц. При ударът на крилото имаше рикошет в Нейтън Ае, който не остави шансове на Едерсон.

Успехът изкачи отборът на Микел Артета на втората позиция с 20 точки, колкото има и лидерът Тотнъм, докато Сити е на третото място с 18 пункта. За гранда от Манчестър това бе второ поредно поражение във Висшата лига като гост. 

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:0
1:0 Габриел Мартинели (86)

Арсенал: 22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 41. Деклан Райс, 20. Жоржиньо, 8. Мартин Йодегор, 19. Леандро Тросар, 14. Еди Нкетиа, 9. Габриел Жезус
Мениджър: Микел Артета


Манчестър Сити: 31. Едерсон, 24. Йошко Гвардиол, 6. Нейтън Аке, 3. Рубен Диаш, 2. Кайл Уокър, 8. Матео Ковачич, 82. Рико Люис, 47. Фил Фодън, 20. Бернардо Силва, 19. Хулиан Алварес, 9. Ерлинг Халанд
Мениджър: Хосеп Гуардиола

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!