ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Брайтън и Ливърпул завършиха наравно 2:2 в много интригуващ мач от осмия кръг на Висшата лига. Симон Адингра откри за "чайките" в 20-ата минута, но след два гола на Мохамед Салах се стигна до обрата. Звездата на "мърсисайдци" вкара в 40-ата и в 45-ата от дузпа. Футболистите на Роберто Де Дзерби обаче стигнаха до равенството в 78-ата минута чрез попадение на Люс Дънк. Така Ливърпул не успя да победи Брайтън в четвърти пореден мач.   

Срещата беше ознаменувана и от две събития, свързани с треньорите - Юрген Клоп отбеляза точно 8 години начело на Ливърпул, след като пое тима от “Анфийлд” на същата дата през 2015 г. За италианеца Де Дзерби пък това бе мач номер 50 начело на Брайтън. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В 20-ата минута Саймън Адингра пресече пас на Върджил ван Дайк към Алексис Мак Алистър и с удар от далечно разстояние изненада Алисон Бекер, за да открие резултата.

20 минути по-късно Ливърпул успя да изравни. Играчите на Брайтън сбъркаха при разиграването. Доминик Собослай намери с хубав пас Луис Диас, който продължи към Дарвин Нуньес. Той отклони към Мохамед Салах, който без да се колебае прати топката в мрежата. Важна роля при попадението имаше и Харви Елиът, който остави топката на египтянина, вместо сам да завърши атаката.

В първата минута на добавеното време на първата част "червените" получиха дузпа, след като Паскал Грос задържа Собослай в наказателното поле. Зад топката застана Салах, който реализира втория си гол в срещата.

В началото на втората част отново Адингра създаде проблеми за защитата на Ливърпул и принуди Алисон да се намесва. В 55-ата минута, появилият се от резервната скамейка Райън Гравенберх пропусна на празна врата и нацели напречната греда.

В 70-ата минута Каору Митома се озова на перфектна позиция в наказателното поле на мърсисайдци, но головият му удар бе блокиран от защитник на Ливърпул.

Осем минути по-късно резултатът бе изравнен. Соли Марч бе фаулиран на границата на наказателното поле. Самият той изпълни статичното положение и намери Люис Дънк, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Алисон.

В 84-ата минута Жоао Педро бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, но прати удара си над напречната греда.

След паузата за националите отбори, Брайтън ще гостува на Манчестър Сити, докато за Ливърпул предстои мърсисайдско дерби с Евертън на "Анфийлд".

"Мърсисайдци" се изкачиха временно на третата позиция със 17 точки, докато Брайтън е шести с 16. 

БРАЙТЪН - ЛИВЪРПУЛ 2:2

 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!