ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал продължи с убедителните си победи в английския елит и спечели с 6:0 при визитата си на последния Шефилд Юнайтед в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" вкараха пет от головете още преди почивката, а през втората част добавиха още един за седмия си пореден шампионатен успех, последните четири от които с поне четири реализирани попадения. Този път точни за "топчиите" бяха Мартин Йодегор, Габриел Мартинели, Кай Хавертц, Деклан Райс и Бен Уайт, а Джейдън Богъл си отбеляза автогол.

Гостите поведоха още в 5-ата минута, когато Деклан Райс се озова на добра позиция и по земя върна топката към Мартин Йодегор. Норвежецът бе оставен абсолютно непокрит на границата на вратарското поле и не пропусна за 0:1. Седем минути по-късно Букайо Сака проби по десния фланг и центрира остро по земя, а Джейдън Богъл прати топката в собствената си врата за 0:2.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 15-ата минута Габриел Мартинели подаде към Якуб Кивиор. Полякът върна топката на бразилеца, който стреля. При неговият удар се получи рикошет, който не остави шансове на вратаря на “остриетата” за 0:3. Десет минути по-късно Арсенал отбеляза четвърти гол. Кай Хавертц се възползва от поредна голяма грешка в защитата на Шефилд и се разписа.

Шест минути преди края на редовното време на първата част "артилеристите" вкараха още едно попадение. Букайо Сака отново направи пробив и върна към Деклан Райс, който отбеляза петия си гол във Висшата лига през сезона за 0:5.

След почивката в 58-ата минута Жоржиньо изведе с хубав дълъг пас Хавертц в пеналтерията. Германецът заложи топката на крака на Бен Уайт, който с хубав удар в десния ъгъл направи резултата 0:6. До края на срещата Арсенал можеше да стигна до още попадения, но Якуб Кивиор и Габрие Жезус пропуснаха от изгодни ситуации.

С победата "топчиите" отново се приближиха на точка от шампиона Манчестър Сити и две точки от лидера Ливърпул, като вече имат 61. Шефилд Юнайтед пък е все по-близо до завръщане в Чемпиъншип, след като се намира на последното място в шампионата с едва 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!