Нидерландският национал Юриен Тимбер официално бе представен като ново попълнение на Арсенал. 22-годишният централен защитник премина на "Емирейтс" от Аякс с трансфер на стойност 40 милиона евро.

Тимбер е юноша на гранда от Амстердам. Има 121 мача за представителния отбор на Аякс, спечели две шампионски титли и Купата на Нидерландия. За националния отбор на Нидерландия има 15 двубоя до момента. 

„Много сме щастливи да привлечем Юриен в Арсенал. Той е играч, на когото се възхищаваме от дълго време, така че е чест за всички в нашия отбор, които направиха това да се случи. Тимбер е млад и талантлив играч, който отговаря на нашата визия", каза спорният директор на Арсенал Еду.

"Наистина сме развълнувани, че Юриен се присъедини към нас. Той е универсален млад защитник, който ще се впише в нашата система и ще осигури на нашия отбор толкова много допълнително качество. Юриен е млад играч, но вече е постигнал толкова много. Той е изпитал какво е да отидеш на голям международен турнир повече от един път, както и трофеите, които е спечелил с Аякс. Очакваме с нетърпение да посрещнем и интегрираме Юриен в отбора“, каза мениджърът на Арсенал Микел Артета.

 

The Arsenal family continues to grow

The Arsenal family continues to grow

Публикувахте от Arsenal в Петък, 14 юли 2023 г.