Арсенал победи драматично у дома Бърнли с 2:1 в среща от 22-ия кръг на английската Висша лига и се изкачи на второто място във временното класиране. Съдията Джонатан Мос отсъди по една дузпа и за двата тима в добавеното време на мача.

Домакините имаха инициативата през първата част, но не успяха да вкарат гол въпреки създадените положения, пропуснати от Месут Йозил и Алексис Санчес. Гостите също имаха някои шансове за гол, но Петър Чех на два пъти отрази удари на Ашли Барнс.

„Топчиите” играха с човек по-малко от 65-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Гранит Джака за груб фаул в центъра на терена срещу Дефур. По това време резултатът бе 1:0 в полза на Арсенал след попадението на Шкодран Мустафи (59) с глава след центриране на Йозил от ъглов удар.

Постепенно гостите се изнесоха в по-предни позиции и се опитаха да се възползват от численото си преимущество. „Виненочервените” обаче не създаваха опасни положения за гол. Лондончани бяха по-близо до второто попадение, но Хийтън се намеси отлично след шут на резервата Коклен. Четири минути преди края на редовното време Дани Уелбек в игра за „артилеристите” за първи път от началото на сезона.

В даденото от съдията продължение Коклен събори Барнс в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Това накара Арсен Венгер да побеснее на страничната линия и да бъде изгонен от треньорската скамейка. Андре Грей (90+2-дузпа) бе точен от бялата точка и изравни за 1:1. В последните секунди дузпа бе отсъдена и в полза на домакините за нарушение срещу намиращия се в засада Лорасн Косшчелни. Алексис Санчес (90+6-дузпа) прати топката в центъра на вратата и донесе трите точки на „топчиите”.

След победата си Арсенал излезе на второ място в класирането с 47 точки и на 5 зад лидера Челси, който е с мач по-малко. Бърнли е на 13-а позиция с 26 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА