ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал се измъчи срещу Брентфорд и спечели трудно с 2:1 на „Емирейтс“ лондонския сблъсък от 28-ия кръг, за да се изкачи на върха в английската Висша лига. Деклан Райс (19) даде аванс на домакините, а след груба грешка на вратаря Аарън Рамсдейл се стигна до изравнителен гол на Йоан Виса (45+4) в добавеното време на първата част. В края Кай Хавертц (86) донесе успеха за „артилеристите“.

Домакините натиснаха и поведоха в 19-ата минута, когато Бен Уайт центрира топката в наказателното поле, където Деклан Райс засече с глава в десния ъгъл за 1:0.

В четвъртата минута на добавеното време футболистите на Арсенал разиграваха близко до своята врата, като топката достигна до Аарън Рамсдейл, който се засуети, а накрай реши да изрита топката напред. През това време Йоан Виса се хвърли на шпагат и топката рикошира в тялото му, за да влезе в мрежата за 1:1.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Брентфорд започна силно второто полувреме и в 55-ата минута Айвън Тони получи топката, като не се поколеба да стреля с първото си докосване в десния ъгъл на вратата, но Рамсдейл направи феноменално спасяване.

Футболистите на Арсенал имаха претенции за дузпа в 66-ата минута, когато Леандро Тросар се свлече в наказателното поле на гостите, но такава не бе отсъдена. Пет минути след това след центриране в наказателното поле на домакините, Нейтън Колинс стреля от близко разстояние с глава, но Аарън Рамсдейл направи ново страхотно спасяване.

Арсенал успя да вкара победен гол в 86-ата минута, когато Бен Уайт центрира топката в наказателното поле на Брентфорд, където Кай Хавертц засече топката от близко разстояние в мрежата за 2:1. До края на двубоя „артилеристите“ владееха инициативата, като не позволиха на „пчеличките“ да стигна до опасно положение пред Аарън Рамсдейл.

След този успех Арсенал вече е лидер във Висшата лига с актив от 64 точки и задмина Ливърпул и Манчестър Сити, които се срещат  на "Анфийлд" в неделя. "Топчиите" са на точка пред мърсисайдци и има две аванс прямо "гражданите". Брентфорд пък е на 15-то място с 26 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!