Арсенал победи у дома един от борещите се за оцеляване в елита тимове Кардиф с 2:1 в среща от междинния 24-и кръг на английската Висша лига и се изравни по точки с четвъртия Челси, който утре гостува на Борнемут. „Топчиите“ направиха нещо страхотно в знак на уважение към Емилиано Сала, вписвайки името му в програмата за мача. Аржентинският футболист претърпя кошмарен инцидент преди 8 дни. Тогава той и пилотът Дейв Иботсън изчезнаха над Ла Манша при полет на самолет към Уелс след трансфера на играча от Нант в Кардиф. Домакините очаквано доминираха, но стигнаха до успеха след почивката, когато първо Пиер-Емерик Обамеянг (66-дузпа) откри резултата, а след това асистира на Александре Лаказет (83). В последнитя секунди Натаниел Мендес-Лайнг (90+3) оформи крайния резултат. Така „артилеристите“ записаха 14-а победа за сезона и с 47 точки остават на пета позиция. Кардиф допусна 15-а загуба и продължава да е под чертата на 18-о място с 19 точки.

В същото време друг от замесените в битката за оцеляване Фулъм срази гостуващия Брайтън с 4:2. Глен Мъри (3, 17) даде страхотен аванс на „чайките“ през първата част, но след почивката домакините от Лондон направиха пълен обрат след попадения на Калъм Чеймбърс (47), Александър Митрович (58, 74) и Лусиано Вието (79). Така Фулъм записа четвърти успех и събра 17 точки, но остава предпоследен. Брайтън допусна 12-о поражение и е 13-и с 26 точки.

Последният Хъдърсфийлд пък загуби у дома от Евертън с 0:1. Бразилецът Ричарлисон (3) вкара победния гол още в началото и донесе трите точки за „карамелите“, които са осми с 33 точки. „Териерите“ остават на дъното с 11 точки.

Уулвърхемптън срази Уест Хям с 3:0 на свой терен и се изкачи до седмата позиция. Ромен Сайс (66) и Раул Хименес (80, 86) вкараха головете за убедителния успех на „вълците“, които имат 35 точки. „Чуковете“ записаха 11-а загуба и са 11-и с 31 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019