Нюкасъл сензационно обърна у дома шампиона Манчестър Сити с 2:1 в среща от междинния 24-и кръг на английската Висша лига и го препъна в битката му за титлата този сезон.

„Гражданите“ поведоха още в 25-ата секунда, а точен за тях бе Серхио Агуеро (1) след асистенция на Давид Силва. Играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да имат инициативата, но до края на първата част не успяха да удвоят аванса си.

След почивката настъпи пълен шок за гостите. Първо венецуелският нападател Хосе Саломон Рондон (66) изравни след пас на Исаак Хейдън, а след това „свраките“ получиха и правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за извършен от Фернандиньо фаул. Мат Ричи (80-дузпа) бе точен от бялата точка за пълния обрат и донесе трите точки за домакините, които удържаха натиска на "гражданите" до края.

Winbet - победата е емоция! (18+)

С шестия си успех за сезона Нюкасъл събра 24 точки и се изкачи на 14-а позиция. Манчестър Сити регистрира четвърто поражения в шампионата и остава втори с 56 точки, изоставайки на 4 от лидера Ливърпул. Мърсисайдци обаче имат домакинство срещу Лестър в този кръг.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019