Арсенал срази у дома Бърнли с 3:1 в мач от 12-ия кръг на английската Висша лига и изпревари градския съперник Тотнъм на второто мястото във временното класиране, изравнявайки се по точки с шампиона и лидер Манчестър Сити.

Леандро Тросар откри резултата за домакините на "Емирейтс" в добавеното време на първата част, когато получи топката на далечна греда от Букайо Сака и я вкара във вратата на гостите, удряйки се в последствие в страничния стълб. Това обаче не му попречи да асистира на Уилям Салиба в 57-та минута, когато Арсенал поведе отново след изравнителен гол на Джош Браунхил три минути по-рано.

Олександър Зинченко оформи крайното 3:1 в 74-та минута, а Арсенал доигра последните десетина с човек по-малко заради червен картон на Фабио Виейра.

Така Арсенал събра 27 точки, колкото има и лидерът Манчестър Сити. Шампионите играят утре срещу Челси.

Виктор Линдельоф пък вкара единствения гол за победа на Манчестър Юнайтед с 1:0 срещу Лутън. Защитникът получи топката в наказателното поле след разбъркване и преодоля стража на гостите със силен удар.

Така Юнайтед се изкачи на шесто място с 21 точки и шест зад лидерите Арсенал и Манчестър Сити. Лутън остава първи над чертата с шест точки.

Евертън пък спечели с 3:2 срещу Кристъл Палас, който изравняваше на два пъти срещу "карамелите". Те обаче стигнаха до попадение на Идриса Гай четири минути преди края на редовното време и се придвижиха на 14-о място с точка зад 12-ия Кристъл Палас.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!