ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лидерът Арсенал размаза у дома Евертън с 4:0 в отложен мач от седмия кръг на английската Висша лига и увеличи на 5 точки аванса си на върха пред Манчестър Сити, като двата тима вече са с равен брой изиграни мачове.

Гостите от Ливърпул удържаха нулевото равенство до 40-ата минута, когато Зинченко намери Букайо Сака в наказателното поле и английският национал заби топката под напречната греда на Джордан Пикфорд за 1:0. Само пет минути по-късно  Габриел Мартинели се възползва от груба грешка в отбраната на гостите и вкара за 2:0. Попадението му първоначално не бе признато заради засада, но след преразглеждане с ВАР бе зачетено.

След почивката в 57-ата минута "топчиите" бяха близо до трето попадение, но ударът на Леандро Тросар премина близо до десния страничен стълб. Пет минути по-късно Евертън отговори със слаб удар на Дуайт Макнийл.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Домакините направиха разликата класическа в 71-ата минута, когато Тросар пусна към Мартин Йодегаард, който шутира и топката се отклони, за да заблуди Пикфорд и да влети в мрежата му.

В 78-ата минута пропуски последователно направиха Еди Нкетия и Фабио Виейра, като в първия случай се намеси Пикфорд, а във втория не бе намерена рамката на вратата. Две минути по-късно с удар от движение Габриел Мартинели оформи крайното 4:0.

След успеха си "артилеристите“ са на върха с 60 точки и на 5 пред Манчестър Сити в битката за титлата. „Карамелите“ остават 18-и в зоната на изпадащите с 21 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК