Ливърпул срази у дома Уулвърхемптън с 2:0 в отложен мач от седмия кръг на английската Висша лига и направи нова крачка към топ 4. Мърсисайдци частично се реваншираха на феновете за кошмарната загуба от Реал Мадрид (2:5) в Шампионската лига и равенството с Кристъл Палас (0:0) за първенство.

Още в третата минута Жоао Моутиньо от гостите пропиля добра възможност, след като негов удар бе спасен от Алисон.

Лека полека домакините взеха инициативата и в 40-ата минута Дарвин Нуньес подаде към Харви Елиът, който имаше наглед лесна задача да преодолее Жозе Са, но не успя да го направи. Шест минути по-късно Елиът шутира от границата на наказателното поле, но Са спаси с вещина.

След почивката в 66-ата минута Дарвин Нунес прати топката в мрежата с хубав удар в долния ляв ъгъл, но голът не бе зачетен заради нарушение.

Ливърпул все пак поведе в 73-ата минута, когато Диого Жота центрира и Върджил ван Дайк се разписа с глава от близка дистанция за 1:0. Четири минути по-късно Костас Цимикас намери Мохамед Салах и египетският нападател преодоля Жозе Са за крайното 2:0.

След успеха си мърсисайдци се изкачиха до шесто място във временното класиране с актив от 39 точки и са на 6 от четвъртия Тотнъм, който е и с мач повече. Уулвс е на 15-а позиция с 24 точки.