Арсенал не сбърка в борбата за титлата, след като се развихри за 3:0 при визитата си на Брайтън в 32-ия кръг на английската Висша лига и излезе на върха във временното класиране с точка пред Ливърпул и Манчестър Сити, но мърсисайдци са с мач по-малко и утре гостуват на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия. Головете за лондончани вкараха Букайо Сака от дузпа, Кай Хавертц и Леандро Тросар.

Арсенал можеше да поведе още в в самото начало. Йодегор изпълни пряк свободен удар, Габриел Магаляеш засече, но не уцели вратата. Последваха две добри ситуации за домакините, но не успяха да отбележат. В 12-ата минута Букайо Сака бе изведен зад защитата, влезе в наказателното поле, но стреля неточно.

Арсенал получи дузпа в 33-ата минута. Тогава Габриел Жезус бе съборен в наказателното поле от Тарик Лампти и реферът посочи бялата точка. Букайо Сака изпълни точно дузпата за 0:1. Домакините опитаха да изравнят и в 44-ата минута Хулио Енсисо стреля по диагонала, но Рея спаси.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Секунди след началото на втората част домакините имаха нов шанс. Хулио Енсисо стреля, но не успя да вкара. В 48-ата минута Кай Хаверц подаде към Габриел Жезус, който изпревари пазача си и стреля с глава, но не уцели вратата.

Мартин Йодегор имаше шанс в 54-ата минута, но Барт Вербруген спаси. „Топчиите“ успяха да вкарат и втори гол в 62-ата минута. След продължително разиграване отдясно Йодегор подаде към Жоржиньо, който влезе в наказателното поле и пусна към Кай Хаверц, който от чиста позиция се разписа за 0:2. В 71-ата минута Леандро Тросар финтира двама защитници, стреля, но стражът спаси.

В 86-ата минута Кай Хавертц отне топката при атака на домакините, изведе Леанрдо Тросар, който пробяга над 50 метра сам срещу вратаря и елегантно мушна топката в мрежата за 0:3.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!