Манчестър Сити победи Кристъл Палас с 4:2 като гост в мач от 32 кръг на Висшата лига и продължи да поддържа интригата в битката за първото място в класирането. Кевин де Бройне се разписа два пъти с два мощни снаряда и така „гражданите“ събраха актив от 70 точки, колкото има и лидерът Ливърпул, който има мач по-малко и утре ще играе с Манчестър Юнайтед. Арсенал е вече е трети с 68 и по-късно днес гостува на Брайтън.

Кристъл Палас взе ранен аванс в двубоя. Още в третата минута Жан-Филип Матета пое топката от собствената си половина, надбяга защитата и стреля точно във вратата на Щефан Ортега. Само десет минути по-късно Де Бройне изравни с тупалка от наказателното поле, при която прати топката в горния десен ъгъл на Дийн Хендерсън. В 19-ата минута стражът на домакините отрази удар на Ерлинг Холанд. Седем минути преди почивката Джордан Айю можеше да възстанови аванса на домакините, но уцели напречната греда с изстрел от границата на наказателното поле.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Още в първата минута на втората част Манчестър Сити осъществи обрат. Рико Люис се освободи в пеналта и стреля, а след рикошет топката се озова в мрежата. В 66-ата минута Кевин де Бройне намери Ерлинг Холанд в отлична позиция и норвежецът нямаше проблем да се разпише. Ситуацията беше прегледана с ВАР заради съмнения за засада, но такава не беше открита и попадението беше потвърдено от рефера Пол Тиърни. В 70-ата минута Родри укроти пас на Джак Грийлиш в наказателното поле, а топката попадна на левия крак на Де Бройне, който отново се разписа с мощен шут. За белгиеца това беше гол №100 с екипа на Манчестър Сити.

Девет минути преди края резервата Одсън Едуар се озова на добра позиция и стреля, но ударът му беше блокиран от защитник. В 86-ата минута все пак французинът успя да се разпише и да намали пасива на тима си, след като от границата на вратарското поле с крак засече центриране отляво на Джефри Шлуп.

Загубата остави Кристъл Палас на 14-о място в класирането с 30 точки, на осем през зоната на изпадащите. В следващия кръг „орлите“ гостуват на Ливърпул. На 13 април Манчестър Сити пък е домакин на борещия се за оцеляване Лутън.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!