Арсенал спечели с 2:1 при визитата си на предпоследния Мидълзбро в последната среща от 33-ия кръг на английската Висша лига и съхрани надеждите си, че и този сезон ще се пребори за място в челната четворка и ново участие в Шампионската лига.

„Артилеристите” доминираха през първата част на „Ривърсайд”, но успяха да поведат едва в 42-ата минута, когато чилийският национал Алексис Санчес се разписа за 0:1.

Малко след почивката Боро шокира гостите с изравнително попадение в 50-ата минута на Алваро Негредо, възползвал се от подаване на Стюарт Даунинг. Отговорът на лондончани дойде в 71-ата минута, когато германецът Месут Йозил отново им даде преднина след пас на Аарън Рамзи.

В заключителните минути мениджърът Арсен Венгер извади от игра голмайсторите Алексис Санчес и Месут Йозил, а „артилеристите” се прибраха в своята половина да бранят положителния резултат и го направиха с успех. В добавеното време Алекс Осклейд-Чембърлейн на два пъти можеше да направи победата на гостите по-убедителна, но в първия случай Брад Гузан спаси, а при втория халфът шутира покрай вратата.

Арсенал спря серия от четири поражения при визитите си за първенство и събра 57 точки, връщайки се на шестата позиция във временното класиране. Лондончани изостават на 7 точки от четвъртия Манчестър Сити, който обаче е и с мач повече на сметката си. Мидълзбро остава предпоследен с 24 точки и на 6 от спасителната 17-а позиция.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА