Астън Вила завърши зрелищно 3:3 у дома с Ливърпул, наваксвайки два гола пасив в мача от 37-ия кръг на Висшата лига, за да направи огромна крачка към класиране за Шампионската лига следващия сезон. Мърсисайдци поведоха с 3:1 в началото на втората част, но две попадения на влезлия като резерва Йон Дуран донесоха точката на домакините, за които преди това се разписа и Юри Тилеманс. 

Гостите поведоха в резултата още във втората минута. Харви Елиът центрира почти от аутлинията, а Емилиано Мартинес сгреши, изпускайки топката, а при опита си да я хване отново я прати във вратата си за 0:1. 

В 11-ата минута Коди Гакпо от гостите уцели гредата от малък ъгъл, а и бе свирена засада. Вила отговори минута по-късно с пробив Оли Уоткинс, който преодоля съпротивата на Джарел Куанса и върна топката към точката на дузпата, а там Юри Тилеманс беше напълно свободен и с мощен шут изравни за 1:1.

В 23-ата минута включилият се предни позиции Джо Гомес получи пас от Луис Диас и нанесе удар. Мартинес спаси, но при добавката Коди Гакпо вкара за 1:2. Малко преди почивката Муса Диаби изскочи сам срещу Алисон, но прати топката в аут.

Три минути след началото на второто полувреме Харви Елиът центрира от статично положение, а Джарел Куанса с глава насочи топката в мрежата, за да вкара дебютния си гол за Ливърпул във Висшата лига и да направи резултата 1:3. В 52-ата минута попадение на Оли Уоткинс не бе зачетено заради засада, след преглед с ВАР. Седем минути след това и попадение на Харви Елиът не бе зачетено поради същата причина. 

В 69-ата минута влезлият като резерва Николо Дзаниоло използва шанса си за изстрел от наказателното поле, но прати топката право в Алисон. Вила успя да върне още един гол в 85-ата минута, когато резервата Йон Дуран от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:3. Две минути след това Дарвин Нунес вкара топката в мрежата на Мартинес, но бе вдигната засада, а минута преди края на редовното време Дуран вкара второто си попадение за 3:3, а този резултат се запази и след девет минути добавено време.

След равенството Ливърпул има 78 точки със сигурност ще завърши на третата позиция в класирането, като не може да бъде изместен от четвъртия Астън Вила, който има 68 точки и е много близо класиране за Шампионската лига. Тотнъм е с 63 и оставащи два мача - срещу Манчестър Сити и изпадналия Шефилд Юнайтед. За Вила остава мач с Кристъл Палас в края на седмицата. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!