Евертън загуби с 1:2 у дома от Астън Вила в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига и намали до минимум шансовете си за място в топ 4 и участие в Шампионската лига.

Гостите от Бирмингам поведоха с гол на Оли Уоткинс (13), който се възползва от много груба грешка в защитата на Евертън и вкара топката във вратата на Джордан Пикфорд.

"Карамелите" изравниха чрез Доминик Калвърт-Люин (19), който засече с глава центриране на Люка Дин и огорчи вратаря Емилиано Мартинес, който четири минути по-късно направи блестящо спасяване след нов удар на голмайстора за домакините.

В 32-ата минута Анвар Ел-Гази прати топката в напречната греда на вратата на Евертън, а пет минути след това и Рос Баркли нямаше късмет, след като кълбото се спря в десния стълб на вратата на Пикфорд.

Ричарлисон пропусна страхотна възможност да изведе "карамелите" напред в резултата в 55-ата минута, но след удара му топката премина на милиметри от вратата на Емилиано Мартинес.

Астън Вила стигна до успеха с гол на Анвар Ел-Гази (80) след пас на Бертран Траоре и удар от границата на наказателното поле. Джошуа Кинг можеше да изравни резултата в 85-ата минута, но не намери целта.

След победата тимът от Бирмингам е девети с 48 точки. Евертън остава осми с 52 точки и на девет от четвъртата позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА