ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Астън Вила удари у дома Арсенал с 1:0 в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига и записа втора знаменита победа за по-малко от 72 часа, след като преди дни надви и шампиона Манчестър Сити със същия резултат на свой терен. Шотландският капитан Джон МакГин (7) реализира единствения гол за домакините от Бирмингам, а иначе "топчиите" имаха повече голови положения, но не успяха да изравнят. В първата минута от добавеното време Кай Хавертц вкара топката в мрежата на Вила, но след дълго разглеждане с ВАР бе потвърдено първоначалното решение на съдията да отмени гола заради игра с ръка. Мениджърът на гостите Микел Артета бе наказан и изгледа мача от трибуните.

Още в 7-ата минута домакините направиха бърза атака, в края на която Леон Бейли намери Джон МакГин, който се обърна в наказателното поле и с мощен удар се разписа за 1:0. След гола "артилеристите" взеха инициативата и започнаха да атакуват вратата на Емилиано Мартинес, който се прояви чудесно в няколко ситуации.

В 34-ата минута Мартин Йодегор нанесе силен удар от границата на наказателното поле, който обаче мина встрани от вратата. След още 120 секунди игра Габриел Мартинели бе на голова позиция, но защитник се справи със ситуацията. В 39-ата минута Йодегор си освободи пространство и стреля в долния ляв ъгъл, но не успя да преодолее аржентинският страж, който спаси още няколко удара до почивката.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 47-ата минута Габриел Жезус падна в наказателното поле, но нямаше основание да бъде отсъдена дузпа, а десет минути след това Букайо Сака бе най-добре позициониран след корнер, но Емилиано Мартинес спаси. Няколко минути по-късно Букайо Сака вкара топката в мрежата на Астън Вила, но попадението не бе зачетено заради засада.

Домакините имаха златен шанс да удвоят преднината си. Оли Уоткинс получи пас в наказателното поле и стреля от движение, но Давид Рея спаси с крак.

В първата минута от добавеното време след центриране отдясно топката с удари в ръцете както на Кай Хавертц, така и на Мати Кеш и в крайна сметка германецът вкара топката в мрежата. ВАР системата разглежда ситуацията няколко минути и в крайна сметка голът не бе зачетен. До края на мача Арсенал опита да вкара, но не успя.

След успеха си Астън Вила вече е само на 2 точки от първото място, където днес излезе Ливърпул с 37 пункта. Арсенал е втори с 36 точки, а Манчестър Сити е четвърти с 30, но и мач по-малко преди визитата на Лутън.

АСТЪН ВИЛА - АРСЕНАЛ 1:0
1:0 Джон МакГин (7)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!