ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ливърпул обърна у дома Лестър с 2:1 в мач от 18-ия кръг и записа четвърта поредна победа в английската Висша лига. Гостите поведоха след попадение на Киърнан Дюсбъри-Хол (4), но два автогола на Вут Фаес в 38-ата и 45-ата минута донесоха трите точки на мърсисайдци.

Преди началото на двубоя беше почетен Краля на футбола Пеле, който почина на 82-годишна възраст. На трибуните пък беше новото попъление на домакините Коди Гакпо, привлечен от ПСВ Айндховен. 

"Лисиците" шокираха "червените" още в 4-ата минута, когато Дака отклони топката към Дюсбъри-Хол, който напредна и сам срещу Алисон го преодоля за 0:1. Домакините не стигаха до опасности пред вратата на Дани Уорд, а Лестър направи принудителна смяна в 14-ата минута, когато на терена се появи Джейми Варди на мястото на Дака.

В 20-ата минута можеше да се стигне до втори гол във вратата на Алисон. Дюсбъри-Хол изведе Варди отдясно, а той опита да намери Барнс, но Александър-Арнолд се намеси решително. Три минути след това пробив на Нунес отляво завърши с подаване към Мохамед Салах, но египтянинът стреля покрай вратата на гостите. Салах прати топката в мрежата малко по-късно, но имаше засада и попадението не бе признато.

В 38-ата минута Александър-Арнолд центрира отстро, а бранителят Фаес опита да изчисти, като мина между топката и вратаря, но си вкара автогол за 1:1. В самия край на първата част мърсисайдци стигнаха до втори гол. Нунес бе изведен на добра позиция, напредна и добре чукна топката покрай вратаря. Кълбото се удари в лявата греда, но Фаес реализира втори автогол за 2:1. Така привлеченият през лятото от Реймс футболист стана четвъртият играч в историята на Висшата лига с два автогола в един мач.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката Джордан Хендерсън бе близо до гола, но изстрелът му прати топката на сантиметри от дясната греда на Уорд. Последва огромен пропуск на Салах в 53-ата минута, когато беше изведен великолепно от Нунес, но стреля покрай вратата. Секунди по-късно Харви Барнс се озова зад защитата на домакините и опита да прати топката покрай Алисон, но вратарят успя да отклони, а Матип изчисти пред голлинията.

Последваха пропуски на Дюсбъри-Хол от гостите, Нунес и Салах от домакините, а десетина минути преди края Харви Барнс удари греда след подаване на Варди, но бе в положение на засада. Последва отлично спасяване на Уорд след удар на Салах, а удар с глава на Нунес пък не бе достатъчно силен, за да затрудни вратаря на гостите.

След успеха си Ливърпул се доближи на точка от петия Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко, и на две от четвъртия Тотнъм. След втората си поредна загуба от подновяването на първенството "лисиците" са на 13-ата позиция със 17 точки.

В друг мач от кръга Уест Хям се провали у дома и загуби с 0:2 от Брентфорд. Айвън Тони (8) и Джош Дасилва (43) вкараха головете за успеха на "пчеличките", които са девети с 23 точки. "Чуковете" заемат 17-а позиция с 14 точки и са само на една над зоната на изпадащите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК