ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Шампионът Манчестър Сити спечели убедително с 3:1 при визитата си на Лийдс в последния мач от 17-ия кръг на английската Висша лига и се върна на второто място, скъсявайки до 5 точки аванса на лидера Арсенал. Родри (45+1) откри за Сити, а другите два гола за победителите бяха дело на Ерлинг Холанд (51, 64). Норвежецът вече има впечатляващите 26 гола за „небесносините” от началото на сезона. Почетното попадение за йоркшърци пък бе дело на Паскал Струик (73).

Още в първите минути пред Ерлинг Холанд се откри чудесна възможност, но ударът му бе отразен от Илан Мелие. Норвежкият нападател излезе сам срещу Мелие и в 31-ата минута, но ударът му отново бе отразен. Четири минути по-късно стражът на домакините спаси и удар на Илкай Гюндоган.

В 45-ата минута Джак Грийлиш направи голям пропуск от страхотна позиция, стреляйки много неточно в аут, но секунди след това Родри даде аванс на гостите след спасен удар на Рияд Марез.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Манчестър Сити удвои преднината си шест минути след почивката. Лиъм Купър допусна много груба грешка и подаването му беше пресечено от Джак Грийлиш, който напредна и подаден на Ерлинг Холанд, а норвежецът на празна врата не сгреши и вкара втори гол за гостите.

В 64-ата минута Джак Грийлиш отново изведе Ерлинг Холанд, който за трети път вкара топката във вратата на Илан Мелие, записвайки 20-о попадение във Висшата лига и общо 26-и във всички турнири.

Лийдс намали изоставането си в 73-ата минута, когато Сам Грийнууд центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Сити, където Паскал Струйк бе изпуснат от Мануел Аканджи и с глава вкара топката във вратата на Едерсон.

Кевин Де Бройне стреля от границата на наказателното поле в 75-ата минута право в ръцете на Илан Мелие, а две минути след това Холанд отново бе изведен сам срещу стража на Лийдс, който за пореден път спаси.

Сам Грийнууд отправи коварен удар в 79-ата минута, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Едерсон, а три минути след това шутира от свободен удар в аут.

След успеха си Манчестър Сити изпревари Нюкасъл и се завърна на второто място с 35 точки, като изостава на пет от лидера Арсенал. Лийдс допусна осма загуба за сезона и е на 15-ата позиция с 15 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК