Една от най-горещите теми през последните дни в английския футбол е свързана с Уест Хям и Димитри Пайе. Френският футболист пожела да напусне клуба, което вбеси "чуковете" и в частност мениджъра Славен Билич, който дори извади играча от първия тим.

"Докато не промени отношението си, Пайе е вън от първия отбор", отсече хърватинът.

Дали обаче Билич има право да е толкова строг и критичен към най-голямата си звезда? Според мнозина отговорът е "да". Или поне според тези, които не са запознати с един факт от футболната кариера на хърватина. А именно - през 1997 година Билич, който по онова време е най-скъпоплатеният играч на Уест Хям, прави същото, което прави Пайе сега. Хърватинът тогава пожелава да напусне клуба, тъй като има изгодна оферта от Евертън.

"Славен е страхотен футболист. Направихме го най-скъпоплатения играч в клуба. Подписа дългосрочен договор, но... Сега иска да напусне и да стане играч на Евертън. Нищо не можем да направим. Мислим, че и Уест Хям е голям клуб, но той не чувства нещата по този начин", казва тогавашният мениджър на "чуковете" Хари Реднап.

Сделката става факт и Билич е продаден на Евертън за 4,5 млн. паунда.

"Трябваше да направя това. Ние сме професионалисти. Всички футболисти знаят, че ако имат шанс да заиграят за голям клуб, трябва да го направят", споделя след трансфера си 28-годишният Билич. 

Сега, 20 години по-късно, в Уест Хям са изправени пред подобна ситуация. Пайе иска да напусне, тъй като има добра оферта от Олимпик (Марсилия). Дали обаче трансферът ще се осъществи? Предстои да разберем...
 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА